橙汁薑味鴨胸佐馬鈴薯泥
TM5 TM6

橙汁薑味鴨胸佐馬鈴薯泥

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 克 紅蔥頭
  • 1 粒 蒜頭
  • 20 克 老薑 ,去皮、切片(約0.2公分)
  • 60 克 苦橙醬
    lub 60 克 柑橘果醬 ,多添加1大匙萊姆汁
  • 1 小撮 新鮮百里香 ,只取葉子
  • 20 克 橄欖油
  • 20 克 義大利黑醋
    lub 20 克 雪莉酒醋
  • 50 克 波特酒
  • 550 克 水
  • 1 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
  • 2 片 去皮鴨胸肉 (每片約150-200克) (詳見要訣)
  • 350 克 馬鈴薯 ,去皮、切小塊(約1公分)
  • ½ 茶匙 甜紅椒粉
  • 30 克 奶油
  • 120 克 牛奶
  • 120 - 150 克 新鮮四季豆 ,捏去頭尾、去筋

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3136 kJ / 750 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
60 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy