![Fish and Potatoes with Tomato Sauce Fish and Potatoes with Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D5E8650A-6E2F-4857-AB43-DD60F7775D89/Derivates/497C3832-D077-4E84-B470-A57BE7012CB2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
-
6
hake steak (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 2 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onion, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrot, cut in pieces
- 30 g cold pressed olive oil, plus extra for greasing
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Radish Carpaccio with Cod (TM6)
Brak ocen
Roasted Duck Breast with Yellow Split Pea Purée
4 Std. 30 Min
Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry
45 Min
Tuna stew with potatoes
40 Min
Steamed Pepper Chicken
1 Std. 45 Min
Chicken with red peppers
1 Std. 5 Min
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1 Std.
Garlic mushrooms
20 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 Std. 5 Min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2h
Turkey pasta in a creamy mushroom sauce
45 Min
Tomato-egg soup
20 Min