Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
-
6
hake steak (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 2 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onion, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrot, cut in pieces
- 30 g cold pressed olive oil, plus extra for greasing
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45 min
Ginger sesame oil chicken
25min
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Stir Fried French Beans
15min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2h
Meaballs with Tomato Sauce
55min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Braised Eggs
Brak ocen