Urządzenia i Akcesoria
Pear and Goat's Cheese Flatbread
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
Dough
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
water110 g
-
1 ½ tsp dried instant yeastfresh yeast10 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
Topping
-
pears (e.g. Conference or Comice)3
-
lemon juice only1
-
goat's cheese soft (e.g. Chavroux®)225 g
-
double cream80 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
-
halved walnuts (opcjonalnie)1 - 2 Tbsp
-
runny honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.7 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Pesto Star Bread
2 godz. 50 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Cauliflower Cheese Bites with Sour Cream Dip
4 godz. 15 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2 godz. 15 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min