Urządzenia i Akcesoria
Pear and Goat's Cheese Flatbread
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
Dough
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
water110 g
-
1 ½ tsp dried instant yeastfresh yeast10 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
Topping
-
pears (e.g. Conference or Comice)3
-
lemon juice only1
-
goat's cheese soft (e.g. Chavroux®)225 g
-
double cream80 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
-
halved walnuts (opcjonalnie)1 - 2 Tbsp
-
runny honey2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.7 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Roasted Tomato Tart
2h
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Pear Pastry with Cream Cheese
50min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3h 35min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2h 35min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Spiced Eggnog
4h 30min