Pear and Goat's Cheese Flatbread

Pear and Goat's Cheese Flatbread

4.9 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

Dough
  • olive oil plus extra for greasing
    15 g
  • water
    110 g
  • fresh yeast
    10 g
    1 ½ tsp dried instant yeast
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    200 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Topping
  • pears (e.g. Conference or Comice)
    3
  • lemon juice only
    1
  • goat's cheese soft (e.g. Chavroux®)
    225 g
  • double cream
    80 g
  • ground black pepper or to taste
    2 pinches
  • halved walnuts (opcjonalnie)
    1 - 2 Tbsp
  • runny honey
    2 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 390 kcal / 1632 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...