Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 110 g water
- 10 g fresh yeast
- 200 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 3 pears (e.g. Conference or Comice)
- 1 lemon, juice only
- 225 g goat's cheese, soft (e.g. Chavroux®)
- 80 g double cream
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 - 2 Tbsp halved walnuts (opcjonalnie)
- 2 Tbsp runny honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Khachapuri
1 godz. 30 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Queso Fundido with Chorizo
45 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Potato and Taleggio Roly-polies with Chive Dip
1 godz. 10 min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 godz. 10 min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
White Bean and Feta Dip
5min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40 min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min