Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g stewing steak, cut in pieces (2 cm)
- 80 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 300 g onions, quartered
-
1
tsp fresh thyme
lub 1 pinch dried thyme - ½ tsp brown sugar
- 1 tsp vinegar
- 300 g beef stock
- 450 g brown ale
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1646 kJ / 394 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
Alternatywne przepisy
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Cottage pie
1h 15min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 Std. 10 Min
Beef Stroganoff
1h
Beef and Tomato Stew
1 godz. 25 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 Min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Beef Bourguignon
1h 30min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h