![Cioccolata su stecco Cioccolata su stecco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44ed4042-d572-43c6-a755-fa9bd3c09e6a/Derivates/31676a2b-4a2c-454f-99b8-78a39d354894.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di mandorle a lamelle
- 1 cucchiaino di pistacchi tritati
- 1 cucchiaino di cocco disidratato grattugiato
- latte caldo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 230 kJ / 55 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caffè
15 Min
Smoothie cioccocaffè
15 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2h 15min
Salsa al caramello
35 min
Limonata
5 Min
Macadamia Hawaiian pie
1 Std. 35 Min
Dressing all'aceto balsamico e mirtilli
5 Min
Tortini al caramello
1 Std.
Succo di insalata
Brak ocen
Whoopie al caffè
2h
Mousse al caffè con granella di nocciola
2 godz. 30 min