Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 500 g di polpa di zucca, tipo "violina" a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Parmigiano Reggiano stagionato 24 mesi a pezzi (2-3 cm)
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1sa 20 dk
Pasta all'uovo
1sa
Gnocchi di patate
1sa 30 dk
Tortelli di patate e ricotta
1sa 20 dk
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Ravioli ai carciofi
1sa 30 dk
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1sa 30 dk
Pasta fresca (vegan)
1 Std. 10 Min
Farfalle all'uovo
1sa
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1sa 30 dk