Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 110 g di farina tipo 00
- 125 g di yogurt bianco non zuccherato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di origano secco
- 60 g di provola piccante, a dadini (1 cm)
- 5 g di lievito istantaneo per torte salate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4 Std.
Bottoncini con wurstel
5 Std.
Torta di rose salata
4h 15min
Rustico con uova e stracchino
1 Std.
Panfocaccia con noci
3h 30min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Mezzelune al farro con prosciutto e mozzarella
55 λεπτ.
Panini da picnic ai tre gusti
1 godz. 30 min
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6 godz.
Bannock
40 min
Plumcake salato al tonno
55 λεπτ.
Ghirlanda di pane golosa
2h 45min