Urządzenia i Akcesoria
Wodzionka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
100 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
10 g smalcu
-
1000 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
841.8 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1042.6 kJ /
249.2 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Moczka
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Likier morelowy
25 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Karbinadle z żymłą
35 min