Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 800 g Schweine-Rippchen (Schälrippchen), in Stücken (6 cm), siehe Tipp
- 50 g Kandiszucker, weiß
- 25 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 25 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 50 g Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
- 50 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Sesam, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2646 kJ / 636 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbseintopf im Brot
6h 30min
Rippchen mit Süß-Sauer-Sauce
40 min.
Koreanische Rippchen mit Mini-Tortillas
4h 10min
Kalguksu (Hähnchen-Nudel-Suppe)
1h 15 min.
Spareribs vom Grill
6h 45 min.
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 min.
Bacon-Chicken-Pops mit Whisky-Chutney
1h 45 min.
Rindfleischsuppe mit Nudeln (红烧牛肉面)
1h 30 min.
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1 Std. 40 Min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10 min.