Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)

Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)

4.5 389 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • neutrales Öl
    20 g
  • Schweine-Rippchen (Schälrippchen), in Stücken (6 cm), siehe Tipp
    800 g
  • Kandiszucker weiß
    50 g
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    25 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    25 g
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    50 g
  • Balsamico, dunkel
    50 g
  • Sesam, geröstet
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 36 g
Kalorie 2646 kJ / 636 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...