![Coconut and Chocolate Easter Cake Coconut and Chocolate Easter Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE8DB6DE-5918-42CC-8C4B-56980C1D5B11/Derivates/91EF1B5E-A081-4822-AB03-D3BF8C5F6AC7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Cake and Filling
- sunflower oil, for greasing
- 140 g self-raising flour
- 50 g desiccated coconut
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 4 medium eggs
- 100 g sugar
- 100 g coconut yoghurt
- 100 g sunflower oil
- 150 g apricot jam
Chocolate Coating and Decoration
- 50 g sunflower oil
- 300 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 50 g desiccated coconut
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2734 kJ / 653 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 43.9 g
Alternatywne przepisy
Carrot Cake
2h 30 min
Mini Egg Cupcakes
1 Std.
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35 min
Spider Web Cupcakes
1 Std. 5 Min
Pistachio Cupcakes
40 Min
Chocolate Orange Biscuits (No Added Sugar)
35 Min
Peanut Butter and Cookies Cake
1h 15min
Tri-Coloured Cupcakes
1 Std. 30 Min
Sugar icing
5 min