Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g strong wholemeal bread flour
- 330 g water
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs rosemary, leaves only
- 1 - 1 ½ tsp coarse sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Apple strudel
1h 45min
Olive Bread Rolls
2h
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Mini Everything Bagels
1h 20 min
Slow Cooked Beans with Cider
2h 30 min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1h 35 min
Focaccia with onions
2h
Cheese crackers
2h 30 min
Onion Focaccia
3h 20min
Courgette and Carrot Loaf
45min