Gluten-free Raspberry Cream Roulade

Gluten-free Raspberry Cream Roulade

4.9 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
10 portions

Składniki

Royal Icing Snowflakes
  • egg white from large egg (see tip)
    1
  • icing sugar
    200 g
  • freshly squeezed lemon juice
    ¼ tsp
  • desiccated coconut for sprinkling
    1 Tbsp
Sponge Cake
  • large eggs
    4
  • caster sugar
    110 g
  • gluten free flour
    120 g
  • caster sugar for sprinkling
    2 - 3 Tbsp
Mascarpone Cream
  • double cream
    500 g
  • mascarpone
    100 g
  • icing sugar
    2 Tbsp
Assembly and Decoration
  • raspberry jam
    200 g
    strawberry jam
  • fresh raspberries
    150 g
  • desiccated coconut
    20 g
  • white chocolate shavings
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 600 kcal / 2501 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 88 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...