Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Royal Icing Snowflakes
- 1 egg white, from large egg (see tip)
- 200 g icing sugar
- ¼ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 Tbsp desiccated coconut, for sprinkling
Sponge Cake
- 4 large eggs
- 110 g caster sugar, plus 2-3 Tbsp for sprinkling
- 120 g gluten free plain white flour
Mascarpone Cream
- 500 g double cream
- 100 g mascarpone
- 2 Tbsp icing sugar
Assembly and Decoration
- 200 g raspberry jam
- 150 g fresh raspberries
- 100 g white chocolate shavings
- 20 g desiccated coconut
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2501 kJ / 600 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Swiss Rösti (TM6)
9h
Peppermint Crisp Parfait
2j 25 mnt
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3h 10min
Chocolate Custard
1h 20 min
Chocolate Mousse
3h 20 phút
Cake in a Jar
35 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1h 10 min
Raspberry Tartlets
1h 15 min
Raspberry and Lime Mousse
5 Min
Piped Raspberry Mousse
1h
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 Std. 50 Min