Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chorrito de aceite (para engrasar la bandeja)
- 200 g de chicharrones (llardons)
- 100 g de azúcar (más 2 cucharadas para espolvorear)
- 6 tiras de piel de limón
- 200 g de leche
-
50
g de mantequilla
lub 50 g de manteca de cerdo - 25 - 30 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 10 g de licor de anís (más un chorrito para regar)
- 350 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 951 kJ / 227 kcal
- Białko
- 4.06 g
- Węglowodany
- 13.62 g
- Tłuszcz
- 16.85 g
- Błonnik
- 2.71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de vidre con almendra
2h
Coca de cerezas
2h 20min
Coca de vidre con almendra
2 Std. 15 Min
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Coca de Sant Joan
1h
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Coca dulce de anís y almendras
50 min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2 Std. 15 Min
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10h 30min