Farro alle carote con frittata
TM6 TM5

Farro alle carote con frittata

4.0 (90 ocen)

Składniki

  • 300 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm circa)
  • 10 g di sale
  • 100 g di cipolla a fette
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 4 uova
  • 250 g di farro (tempo di cottura 35 minuti)
  • 900 g di acqua
  • 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2012 kJ / 481 kcal
Białko
22.1 g
Węglowodany
48.6 g
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
8.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy