Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm circa)
- 10 g di sale
- 100 g di cipolla a fette
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 4 uova
- 250 g di farro (tempo di cottura 35 minuti)
- 900 g di acqua
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2012 kJ / 481 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1h
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Orzotto con ceci e verdure
30min
Farrotto integrale alle verdure
50 min.
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55 min.
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35min
Bulgur alle verdure e menta
35min
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
35min
Farro asparagi e frittatina in forma
45 min.
Farro saltato con piselli e carote
45 min.
Torta di quinoa con cannellini
1h 5 min.
Farro con seppie e verdure
35min