Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de agua
- 15 g de miel
-
manteca de cerdo para untar la masa
lub mantequilla clarificada (ghee) a temperatura ambiente
Relleno
-
380
g de leche
lub 380 g de agua - 180 g de sémola de trigo (semolina)
- 1 pellizco de sal
- 2 yemas de huevo
- 500 g de requesón
- 180 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado (8 g)
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- ½ cucharadita de canela molida
- 15 g de agua de azahar
- 100 g de naranja confitada cortada en dados de 5 mm
Formado y terminación
- 1 cucharada de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 37.59 g
- Tłuszcz
- 6.12 g
- Błonnik
- 1.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riñones al jerez
1h
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Pan frito indio (panipuri)
1h
Merengue francés
2h 15min
Pierna de cordero rellena con puré de patata
3h 15min
Blinis
1h 30min
Tarta de arroz con dulce de judías azuki
8 Std. 30 Min
Pan de queso dorado (Golden cheese bread)
2h 45min
Licor de huevo
15 min
Pestiños borrachuelos
50min
Mousse de ananá
Brak ocen
Mermelada de verano
55min