Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie (H), Blättchen abgezupft
- 350 g Karotten (E), in Stücken
- 150 g Pastinakenwurzeln (F), in Stücken
- 4 Wacholderbeeren (F)
- 80 g grüne Erbsen, tiefgekühlt (E), siehe Tipps
- 800 g Wasser (W)
- 1 - 1 ½ TL Salz (W), nach Geschmack
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen (M)
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (W)
lub ¾ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g Hendlbrustfilets, ohne Haut (H)
- 50 - 80 g Polenta (E), siehe Tipps
- 1 Msp. Pfeffer, frisch gemahlen (M)
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß (E)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 241 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 841 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1h
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Kürbisgulasch
45 Min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35 Min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Fisolenfleisch
1h
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 godz. 25 min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Curryhenderl mit fruchtigem Fenchelsalat
35 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 Min