Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 230 g di farina di farro
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 40 g di burro
- 200 g di salame cacciatorino, a fette sottili, a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 418 kJ / 100 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8 godz.
Quiche svuotafrigo
40min
Tartellette sfiziose ai formaggi
50min
Turbantini affumicati
40min
Girelle alle erbe con bresaola
8 godz.
Involtini tricolore al cartoccio
45min
Danish salate
1 godz. 45 min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Quiche ai pomodorini
1h
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1h 25min
Focaccia a sorpresa
2h