![Vol-au-vent con cruditès e gamberi Vol-au-vent con cruditès e gamberi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eff27bf1-74ca-4533-9074-e1ce44965394/Derivates/6c0cdd60-a24c-4200-b79e-0c6078b4a9b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- latte q.b.
- tuorlo leggermente sbattuto
- farina tipo 00
Salsa
- 20 g di cipolline in salamoia
- 20 g di cetriolini sott'aceto
- 10 g di capperi sotto sale
- 10 grani di pepe rosa
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 150 g di maionese
- 10 g di senape
- 1 cucchiaio di Vodka
Gamberi
- 300 g di acqua
- 50 g di aceto
- 250 g di code di gambero fresche, pulite
- 1 carota, pelata
- 1 sedano rapa
- 2 zucchine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3832 kJ / 916 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotechino in crosta di purè
1h 30min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Capesante gratinate
30min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Salsa cocktail
10min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Filetto di manzo a bassa temperatura
1h 10min
Pizza mele e brie
1óra 50p
Spiedini di polpo e patate
1h 30min
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1h