Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
- latte q.b.
- tuorlo leggermente sbattuto
- farina tipo 00
Salsa
- 20 g di cipolline in salamoia
- 20 g di cetriolini sott'aceto
- 10 g di capperi sotto sale
- 10 grani di pepe rosa
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 150 g di maionese
- 10 g di senape
- 1 cucchiaio di Vodka
Gamberi
- 300 g di acqua
- 50 g di aceto
- 250 g di code di gambero fresche, pulite
- 1 carota, pelata
- 1 sedano rapa
- 2 zucchine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3832 kJ / 916 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent leggeri
2h 30min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 godz.
Involtini tricolore al cartoccio
45 min.
Involtini baci di Venere
55 min.
Barchette agli asparagi e salmone
50 min.
Bicchierini ai tre peperoni
55 min.
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Sformatini al cotechino
30min
Bruschetta terra e mare al piccante
35min
Stelle di mare
30min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30 min.
Sacher Torte
2h 30min