![Pizza mele e brie Pizza mele e brie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A912D2AE-49FF-483C-B0FD-A74BDD541ECA/Derivates/5703FDC1-2500-45BF-950D-1A1AFC6E2A53.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di mozzarella
- 200 g di Brie a fettine (2 mm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 300 g di mele Granny smith
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3498 kJ / 836 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Girelle alla pizza
3h 10min
Fanzelto di patate
35min
Panini venostani
3h
Lasagna di pane carasau
25min
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55min
Kalács (Pane ungherese)
3h
Insalata di fragole, soncino e Parmigiano reggiano
10 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1 godz. 20 min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Risotto cacio e pere
40min