Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di mozzarella
- 200 g di Brie a fettine (2 mm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 300 g di mele Granny smith
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3498 kJ / 836 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Torta salata di cipolle bianche
1h 25 min
Focaccia croccante
2u. 10min
Focaccia tirolese
3 Std. 30 Min
Pizza ai peperoni
1h 55 min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Torta salata a formaggio Brie
50 min
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55 min
Pizza frescolina
1 godz. 40 min
Pizza alla romana
1 godz. 40 min
Pizza ai quattro formaggi
1 godz. 40 min
Pizza bianca alla rucola
1 Std. 35 Min
Focaccia alla farina di farro
2 Std. 30 Min