Bolognaise aux lentilles vertes

Bolognaise aux lentilles vertes

4.6 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de carottes coupées en tronçons
    150 g
  • branche de céleri coupée en tronçons
    1
  • de lentilles vertes sèches
    150 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de vin rouge
    100 g
  • de tomates concassées en conserve
    800 g
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de thym déshydraté
    1 c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 217 kcal / 904 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...