Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 200 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki soli
- maliny, świeże, do dekoracji (130-150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1521.8 kJ / 363.7 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 86.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto bananowe z czekoladą
1 Std. 35 Min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Malinowy cobbler
1 Std. 15 Min
Tarta à la banoffee pie
2sa 40 dk
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Brownie z gruszkami
1 Std. 15 Min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Sernikobrownie z malinami
6h 40min