Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pains burgers
- 50 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 50 g de lait
- 15 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 40 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de graines de sésame
La garniture
- 3 pommes
- 60 g de beurre doux
- 120 g d'oignons
- 8 tranches d'andouille (1,5 cm d'épaisseur)
- 1 camembert, coupé en lamelles
- quelques feuilles de salade verte, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1894 kJ / 452 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 32.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits croissants au saumon et fromage frais
1h
Burger façon tartare
4h
Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic
1h
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 min
Minipizzas façon pains au chocolat
3h 15min
Talmouses au brie
1h 5min
Croustillants aux épinards et roquefort
25 min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50 min
Croissant
16 Std.
Allumettes croustillantes au chocolat
1h
Pizza chèvre-miel
1 Std. 50 Min
Flammekueche
1h 25min