Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 50 de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de biscuits secs tout chocolat, type biscuits bourbon au chocolat
La garniture
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- 200 g sucre en poudre
- 4 gros œufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- 150 g de chocolat noir, détaillé en petits morceaux
Le nappage
- 120 g de chocolat au lait, détaillé en petits morceaux
- 80 g de crème fouettée maison
La finition
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2275.3 kJ / 543.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu cheesecake
13h 20min
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1h 30min
Cheesecake praliné
4 godz.
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5h 30min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12 godz. 15 min
Victoria sponge cake
1 godz.
Cheesecake marbré non cuit
4h 45min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1h 45min
Tarte chocolat café
3 godz. 15 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h