Urządzenia i Akcesoria
Lemon Chermoula Marinade
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g
Składniki
-
cumin seeds60 g
-
coriander seeds30 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
garlic cloves2
-
fresh red chilli small, deseeded1
-
fresh coriander large stalks removed10 g
-
olive oil150 g
-
lemon juice and finely grated zest1
-
white wine vinegar2 tsp
-
sweet paprika1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
ground black pepper to taste⅛ - ¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Sód
1531.5 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
7373.1 kJ /
1762.2 kcal
Tłuszcz
169.9 g
Błonnik
27.3 g
Tłuszcz nasycony
22.1 g
Węglowodany
65.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamb Koftas
1 godz. 30 min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min
Bulgur Wheat
35 min
Basic Bulgur
35 min
Spicy Pulled Beef
8 godz. 10 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Onion Relish
5 min
Speculoos
3 godz.