
Urządzenia i Akcesoria
Limonkowe ciasto na zimno
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Posypka
-
herbatników60 g
-
masła30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 - 20 g
-
soli1 szczypta
Spód
-
herbatników150 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
Krem limonkowy
-
skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki10 - 15 g
-
skrobi kukurydzianej70 - 80 g
-
soku z limonki (patrz wskazówka)150 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego700 g
-
żółtek8
-
biała czekolada roztopiona, ilość do dekoracji (ok. 50 g, patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.2 kcal /
1759.1 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
55.8 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Nugat
3 godz. 15 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min