Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 100 g di pangrattato
- 1 uovo
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3000 kJ / 717 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 55.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di zucchine
1h
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30min
Burger di spinaci
40min
Spiedini di polpette alle zucchine
1h
Svizzere vegetariane
1h 30min
Polpettone di tonno
35min
Polpette di tonno e ricotta
20 min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Polpette di spinaci
35min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Burger piselli e ricotta
35min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min