Polpette di ricotta

Polpette di ricotta

4.6 197 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 130 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 100 g di pangrattato
  • 1 uovo
  • olio di arachidi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 717 kcal / 3000 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 55.4 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...