Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 10 g de ajo, pelados
- 20 g de aceite de oliva
- 85 g de tocino ahumado, en trozos
- 150 g de crema ácida
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de caldo de camarón en polvo
- ¼ cucharadita de pimienta de cayena molida
- 1 cucharadita de paprika
- ¼ cucharadita de hojuelas de chile seco
- 750 g de camarón crudo con cáscara y cabeza, reserve las cabezas y la cáscara
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 120 g de granos de elote, enlatados, escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1823 kJ / 434 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Camarones en salsa de pimientos
25 Min
Colas de langosta con mac & cheese trufado
1h
Salsa holandesa
15 Min
Filete a la pimienta
20min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Langosta thermidor
50 Min
Ostiones Rockefeller
20min
Filete Wellington
14 Std.
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 Min
Salsa Bernesa TM6
20min
Bisque de langosta
45 Min