Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 60 g de pulpa de tamarindo
- 150 g de cebolla
- 10 g de chile morita, sin tallo
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite vegetal
- 3 chiles de árbol secos
- 250 g de jitomate
- 60 g de jugo de naranja
- 1 ½ cucharadita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 252 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de chile serrano toreado
20 min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 min
Frijoles charros
35min
Pasta fresca de chile poblano
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Salsa borracha
20 min
Mole xiqueño
1h 20 min
Salsa de chipotle y cacahuate
10min
Salsa de molcajete
10min
Salsa roja de chile habanero
10min
Salsa de habanero
5min