Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa ranchera
- 55 g de cebolla
- 1 chile chipotle, seco
- 4 chiles morita
- 1 chile ancho, sin semillas
- 15 g de manteca vegetal
- 360 g de jitomate guaje, en cuartos
- 2 ½ cditas de sal fina
- 1 hoja santa, también conocida como Acuyo
- 80 g de agua
- 150 g de calabacitas, en trozos
- 150 g de champiñones
Tamales
- 200 g de harina de maíz, para tamales (ver tip)
- 1030 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 100 g de manteca vegetal
- 2 hojas de plátano, asada y cortada en 6 rectángulos de 20cm x 20 cm
- 3 hojas santa, también conocidas como Acuyo
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 983 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1óra
Mole de olla vegano
45 min
Barbacoa de hongos
30min
Tinga de col
35 min
Hamburguesa de portobello
30min
Hongos al pastor
20 min
Pozole de setas
1óra
Tlacoyitos de haba
1h 40 min
Tacos de flor de Jamaica
1óra
Pancita de hongos
1óra
Tamales de frijol con queso
2h 10 min
Adobo al pastor
10 min