Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 400 g d'eau
- 750 g de carottes, coupées en tronçons (env. 2-3 cm)
- 1 c. à café rase de graines de carvi
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème de coco
- 1 brin de coriandre fraîche, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 380 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Purée potiron-orange
30 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée aux saveurs asiatiques
40 Min
Purée de carottes
30 min
Purée de petits pois
30 min
Velouté de butternut et patate douce
35min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée panais potiron
45 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Purée de pommes de terre-betterave
45 min