Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 600 g beef fillet steak, cut into strips (1 cm x 4 cm)
- 2 pinch ground black pepper
- 1 tsp salt
- 100 g brown onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 250 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 30 g water
- 10 g gluten free cornflour
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp English mustard or other strong mustard e.g. Dijon
- 200 g cream
- 50 g pickled gherkins, cut into strips (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2137.6 kJ / 509 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 984 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Beef stroganoff
35 Min
Mashed potatoes for two
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Beef ragu
1j 25 menit
Slow cooked veal stew
2j 10 menit
Shepherd's pie
55 Min
Beef and beer pie
1 Std. 40 Min
Stir-fry beef bowl
35 Min
Chicken chasseur
1h 50min
Beef "Burgundy"
40 min
Beef stew with gnocchi
3h 15min