Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Brötchen-Auflauf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Brötchen vom Vortag (ca. 300 g), in Stücken6
-
Haselnüsse80 g
-
Eier6
-
Zucker120 g
-
Milch600 g
-
Quark, 20% Fett350 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Äpfel, säuerlich z.B. Elstar, geschält, in Stücken800 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1968 kJ /
471 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Schwäbische Pfitzauf
40min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Pikanter Scheiterhaufen
1h 20min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Quark-Kirsch-Auflauf
1h
Geröstete Grießsuppe
20min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Rohrnudeln
1h 50min
Ofenschlupfer
1h 5min
Kirschenmichel
1h
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min