Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
Torta
- 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 90 g di farina tipo 00 + q.b.
- 80 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
- 150 g di farina integrale
- 40 g di farina di mandorle
- 120 g di zucchero
- 1 uovo
- 200 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 50 g di pinoli sgusciati
Crema di cachi
- 2 cachi maturi, la polpa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1196 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rustica di pere
2h
Torta di carote
1h 10 min
Torta soffice ai fichi
1h 30min
Torta di uva
3 Std.
Torta semplice alle prugne
40min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta carote e mele
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Plumcake alle mele
1h
Torta di mele e nocciole
1h