
Urządzenia i Akcesoria
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów laskowych100 g
-
czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
rumu30 g
-
mieszane owoce, świeże pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
412 kcal /
1723.7 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
23.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
33.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Gorąca czekolada
10 min
Syrop orzechowy
2 godz. 15 min
Czekoladowe łyżeczki
3 godz. 25 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Biała czekolada z bakaliami
2 godz. 20 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min