Crostata al cioccolato e caramello salato

Crostata al cioccolato e caramello salato

4.6 141 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla al cacao
  • di burro a temperatura ambiente a pezzi (1-2 cm)+ q.b.
    125 g
  • di zucchero
    125 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
  • uovo
    1
  • di lievito in polvere per dolci
    1 cucchiaini rasi
  • di sale
    1 pizzico
  • di cacao amaro in polvere
    25 g
  • di farina tipo 0
    200 g
  • burro q.b.
Caramello salato
  • di burro morbido a pezzi
    90 g
  • di sale maldon (fior di sale)
    1 cucchiaini rasi
  • di zucchero
    100 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    120 g
Ganache al cioccolato
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    180 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    160 g
Termine della preparazione
  • di granella di nocciole
    3 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 486 kcal / 2033 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...