Rote-Rüben-Brot mit Mohn

Rote-Rüben-Brot mit Mohn

4.4 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Scheiben

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Dinkelkörner
    175 g
  • Rote Rüben, gekocht geschält, in Stücken
    200 g
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Weizenmehl, universal
    175 g
  • Natron
    1 TL
  • Mohnsamen
    30 g
  • Meersalz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Zimt, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 437 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...