Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 175 g Dinkelkörner
- 200 g Rote Rüben, gekocht, geschält, in Stücken
- 200 g Naturjoghurt
- 175 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Natron
- 30 g Mohnsamen
- 1 TL Meersalz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Paradeiser-Topfen-Wurzeln
1h 10 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Topinambur-Dinkel-Brot
4h 30min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 Std. 15 Min
Kürbisbrot
2 Std. 30 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 Std. 30 Min