Urządzenia i Akcesoria
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Öl zum Einfetten
-
Dinkelkörner175 g
-
Rote Rüben, gekocht geschält, in Stücken200 g
-
Naturjoghurt200 g
-
Weizenmehl, universal175 g
-
Natron1 TL
-
Mohnsamen30 g
-
Meersalz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Zimt, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
437 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 godz. 30 min
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 godz. 15 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Karotten-Walnuss-Brot
2 godz.
Kürbisbrötchen
2 godz.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 godz. 30 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min