![Rote-Rüben-Brot mit Mohn Rote-Rüben-Brot mit Mohn](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FFEC6D6F-5D54-4F72-8A87-EB3B4066EC00/Derivates/5382F18C-843D-4E12-AD72-4FD75D124C39.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 175 g Dinkelkörner
- 200 g Rote Rüben, gekocht, geschält, in Stücken
- 200 g Naturjoghurt
- 175 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Natron
- 30 g Mohnsamen
- 1 TL Meersalz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfen-Fladen mit Kürbis
1sa 15 dk
Grünkernbrötchen
10 Std.
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Bärlauch-Röggelchen
48h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1h 30min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2sa 30 dk
Sesambrot
2 Std.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min