Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Maroni, gegart, geschält
- 200 g Buchweizen
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 10 g frische Germ
- 320 g Wasser, etwas mehr zum Besprühen
-
1
TL Zuckerrübensirup
lub 1 TL Backmalz, pulverisiert - Öl zum Einfetten und Bestreichen
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Fladenbrot
2 Std. 30 Min
Amaranth-Brötchen
9 Std.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Nussbrioche
1 Std. 30 Min
Pastinaken-Salbei-Sticks
40 min
Vollkornspitze
24h
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 Std. 15 Min
Haselnussbrötchen
13 godz. 30 min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Mohn-Bürli
12 Std.