Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)

Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)

4.4 237 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Filoteig (250 g, 10 Blätter)
    1 Packung
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    130 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Blattspinat, TK aufgetaut und ausgedrückt
    800 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    300 g
  • Pinienkerne
    50 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • frische Minze Blättchen abgezupft
    3 Stängel
  • Eier
    2
  • griechischer Joghurt (10% Fett)
    200 g
  • Cherrytomaten
    3

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 373 kcal / 1562 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...