Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl
- 20 - 40 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 1 Ei
- 120 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Füllung
- 50 g Bärlauch, grob geschnitten
- 100 g Gouda, in Stücken
- 4 Eier
- 250 g Sahne
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3463 kJ / 828 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Vollkorn Mangold-Quiche
1 Std. 30 Min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 Min
Karotten-Bärlauchfrittata
30 Min
Zucchinitarte
45 Min
Bärlauchmuffins
1h 10min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 godz. 20 min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 Min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Bärlauch-Tortilla
1h
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Kürbisquiche
2 Std. 5 Min