Quinoasalat mit Trauben und Käse

Quinoasalat mit Trauben und Käse

4.2 108 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    250 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Quinoa
    250 g
  • Wasser
    1200 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    350 g
  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Limettensaft
    40 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • dunkle Weintrauben kernlos, halbiert
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 350 kcal / 1464 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...