Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäserolle (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweig Rosmarin, klein, abgezupft
- 40 g Walnusshälften
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicoréeschiffchen
25min
Panzanella mit Erdbeerdressing
35min
Ziegenkäse mit Zwiebelkonfit
30min
Erdbeer-Avocado-Salat mit Hähnchen
40min
Ziegenkäsetartelettes mit Feigen und Chorizo
1h
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Nudelsalat mit Feigen und Ziegenfrischkäse
45min
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15min
Avocadosalat mit Cranberrys und Walnüssen
10min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min