![Ciasto francuskie szybkie Ciasto francuskie szybkie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6AAC80E-49EA-4833-8E0F-61D01A851854/Derivates/077FE546-635C-4461-8B60-2F51B9FAB0A7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g masła, pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania
- 90 g wody, zimnej
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 502.5 kJ / 120.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 66.2 mg
Alternatywne przepisy
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 Std. 50 Min
Wegańskie bezy
2 Std. 45 Min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4h 50min
Flan karmelowy
3u.
Nadziewane warzywa
1u. 20min
Ciasto francuskie
1u. 45min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2u. 30min
Biszkopty Lady Fingers
1 godz. 5 min
Karbowane ciasteczka z dżemem
1u. 45min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Lody owocowe
5 min
Lody waniliowe
12h