Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 porcji
Składniki
-
200 g masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
-
90 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
66.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
502.5 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi
2 godz.
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Flan karmelowy
3 godz.
Lody owocowe
5 min
Lody waniliowe
12 godz.
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Żujki z mango
4 godz. 40 min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min