Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 50 g de chile mulato, desvenado
- 100 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 50 g de jitomate
- 20 g de aceite
- 1 cucharada de sal
- 700 g de agua
- 2 clavos de olor
- ½ rama de canela
- 1 pizca de comino en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos de 5 x 5 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1084 kJ / 258 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pollo con mole
1h
Salpicón de res
40min
Tinga de pollo
30min
Pollo con mole verde
1h
Pescado a la veracruzana
30min
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35min
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Adobo con carne
50min
Pollo con mole de San Fernando
45min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1u. 45min