Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 50 g de chile mulato, desvenado
- 100 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 50 g de jitomate
- 20 g de aceite
- 1 cucharada de sal
- 700 g de agua
- 2 clavos de olor
- ½ rama de canela
- 1 pizca de comino en polvo
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos de 5 x 5 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1084 kJ / 258 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1j
Tinga de pollo
30 min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 menit
Pollo con mole de San Fernando
45 Min
Entomatado de cerdo
1j
Pechugas rellenas en salsa de champiñones
1j
Pollo con mole
1j
Pollo con mole verde
1j
Adobo con carne
50 menit
Pescado a la veracruzana
30 min
Pollo a la cazadora
40 min