Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2500
g Pflaumen, entkernt, halbiert
lub 2500 g Zwetschgen, entkernt, halbiert - 500 g Zucker
- 2 TL Zimt
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2608 kJ / 624 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnenkonfitüre
20min
Johannisbeergelee
25min
Englische Stollen
32 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30min
Rhabarber-Konfitüre
30min
Pflaumenkompott
20min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Zwetschgenmus
1h
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min