Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2500
g Pflaumen, entkernt, halbiert
lub 2500 g Zwetschgen, entkernt, halbiert - 500 g Zucker
- 2 TL Zimt
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2608 kJ / 624 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Apfelgelee
5h 30min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1h 10min
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Zwetschgenmus
1h
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 min