Urządzenia i Akcesoria
Pflaumenmus aus dem Backofen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
5 Schraubgläser
Składniki
-
2500 g Zwetschgen, entkernt, halbiertPflaumen entkernt, halbiert2500 g
-
Zucker500 g
-
Zimt2 TL
-
Nelken gemahlen½ TL
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
2608 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
10.3 g
Węglowodany
148 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frisch gestrichen
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Johannisbeergelee
25 min
Pflaumenkompott
20 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min
Brombeergelee
1 godz.
Zwetschgenmus
1 godz.
Birnenkonfitüre
20 min