Wersje kompatybilne
Spinach, Ricotta and Tomato Calzone, Fruit Kebabs with Chocolate Fondue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grating
- 40 g Parmesan cheese, diced (2 cm)
Dough
- 250 g milk
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried instant yeast - 10 g honey
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Fondue and Filling
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 200 g tomatoes, quartered
- 50 g white wine
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 50 g fresh baby spinach
- 200 g ricotta cheese
- ½ tsp garlic powder
- 2 medium eggs
- water, for brushing
- fresh fruit selection, to your taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7229.5 kJ / 1728 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 213 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Pizza Marinara
1h 35min
Pizza Margherita
2h 10min
Chocolate Porter Brownies
45 Min
Raspberry and Coconut Cake
1h 50min
Baked Oatmeal Niçoise
40min
Pizza Capricciosa
1h 35min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 Std. 35 Min
Cappuccino Cake
2h
Whiskey Cream Liqueur
15min
Limoncello
192 godz. 30 min
Creamy vegetable soup, steamed chicken with vegetable tagliatelle and mustard sauce
45 Min