Wersje kompatybilne
Spinach, Ricotta and Tomato Calzone, Fruit Kebabs with Chocolate Fondue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grating
- 40 g Parmesan cheese, diced (2 cm)
Dough
- 250 g milk
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried instant yeast - 10 g honey
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Fondue and Filling
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 200 g tomatoes, quartered
- 50 g white wine
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 50 g fresh baby spinach
- 200 g ricotta cheese
- ½ tsp garlic powder
- 2 medium eggs
- water, for brushing
- fresh fruit selection, to your taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7229.5 kJ / 1728 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 213 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Chicken Burger with Yoghurt Sauce
1h
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2 Std.
Three-milk Cake
2 Std.
Banoffee Brazilian Pavé
1h 25min
Bolivian Rice Pilaf
45 Min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50 Min
Baby-friendly Chicken, Sweet Potato and Kale Filo Pie
1h 45 min
Vegan Supreme Pizza
9 godz. 40 min
Nanaimo Bars
3 Std. 5 Min
Egg-free mayonnaise
10 Min
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2 Std. 40 Min
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1 godz. 30 min