Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Gravadlax (prepare 48 hours in advance)
- 1 orange, thin peelings of skin
- 2 juniper berries
- 150 g cooked beetroots, peeled
- 200 g coarse sea salt
- 120 g Demerara sugar
- 30 g vodka
- 1 fresh salmon fillet, boned, skin on (approx. 600 g)
Lemon Dill Cream
- 100 g double cream
- 20 g lemon juice
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh dill, approx. 1 small handful, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus cream soup
30 min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Potato Flatbreads
12 Std.
Salmon tartare
10 min
Rosé and Raspberry Jelly
12h 30min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Orange Curry Dressing
10 min
Tangerine and Chocolate Log (French)
8h 55min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Fennel Risotto
35 Min
Salsa Verde
10 min