Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de calamares frescos (en trozos o anillas)
- ½ cucharadita de colorante amarillo
- 1 hoja de laurel seca
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 500 g de patatas chascadas
- 30 g de arroz de grano redondo
- 50 g de vino blanco
- 300 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1421 kJ / 340 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de patatas con magro
1h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Guiso de sepia con patatas
1h
Potaje de sepia con garbanzos
40 Min
Guiso de pez espada con patatas.
35 Min
Guiso de sepia con patatas
1h
Arroz caldoso con especias
40 Min
Fideuá con pollo y langostinos
30 Min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35 Min
Fideuá de mariscos
45 min