Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 70 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben und Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 2 Eier (Kl. M)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 50 g Honig, flüssig
- 75 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mandeln, gehobelt
Füllung und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 75 g Vanillepuddingpulver
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 225 g Zucker
- 750 g Aprikosen
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 3 EL Zitronensaft
- 100 g Wasser
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 750 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5h 30 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30 min
Erdbeer-Flockentörtchen
3 Std. 30 Min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Torte
4h 30 min
Birnen-Obersschnitten
1 Std. 30 Min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Flockentorte
2 godz. 25 min
Bienenstich
3 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min