Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, peeled and pith removed, in 8 segments (approx. 100 g), plus extra segments for garnish
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp cider vinegar
- 1 Tbsp wholegrain mustard
- 3 Tbsp runny honey
- 1 tsp olive oil, plus extra for cooking
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 4 pork chops, boneless (approx. 150 g each)
- ½ tsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 48.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Lemon Chicken
20min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Braised Lamb Shanks
3h 20min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8 godz. 45 min