Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, peeled and pith removed, in 8 segments (approx. 100 g), plus extra segments for garnish
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp cider vinegar
- 1 Tbsp wholegrain mustard
- 3 Tbsp runny honey
- 1 tsp olive oil, plus extra for cooking
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 4 pork chops, boneless (approx. 150 g each)
- ½ tsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 48.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmalade-glazed Ham
1 godz. 50 min
Sautéed Pork with Cider
55min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Roasted Marinated Chicken Thighs with Carrot Swede Mash
8h 45min
Beef with Mushrooms
30 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1 Std. 25 Min
Pineapple Pork Chops
2 godz. 40 min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min