Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g red onions, cut in wedges
- 150 g carrots, sliced (5 mm)
- 70 g celery stalk, sliced (5 mm)
- 80 g red wine
- 4 pork cheeks (approx. 150 g each)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh rosemary leaves
- 1300 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2505 kJ / 598 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 min
Slow-cooked Meatballs in Tomato Sauce
3sa 40 dk
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 godz. 20 min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5u.
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 min
Lemon and Rosemary Infused Oil
15 Min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 godz. 45 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4sa 25 dk
Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
14 Std. 30 Min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 Std. 10 Min
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1 Std. 40 Min